№ 1 (16) 2022
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд № 1 (16) 2022 за Автор "Davydov, Yevhen О."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Результативність економічної діяльності підприємств ресторанного господарства(2022) Соколенко, Анна Сергіївна; Давидов, Євген Олександрович; Sokolenko, Anna S.; Davydov, Yevhen О.Для підвищення ефективності роботи закладів готельно-ресторанної індустрії доцільним є впровадження автоматизованих систем управління інформацією, які дозволять реалізувати програми ресурсозбереження, підвищити кваліфікацію та продуктивність праці обслуговуючого персоналу, підвищити якість робіт та послуг, скоротити терміни надання послуг, покращити якість обслуговування гостей. Для домінування на ринку заклади ресторанного бізнесу мають відрізнятися універсальними послугами та рівнем обслуговування клієнтів. Така ситуація із ресторанним бізнесом буде сприяти залученню інвестицій у розвиток країни. Саме такі умови зможуть забезпечити національному виробнику конкурентоспроможність на світовому ринку. Світовий ринок вже сформований та не перестає розвиватися за рахунок матеріально-технічної бази, що в свою чергу підтримує економіку країн, забезпечуючи робочі місця на підприємствах. Тому, для розвитку готельно-ресторанного господарства в Україні слід застосувати інноваційні технології, сконцентрувати увагу на потребах клієнтів, персоніфікувати процеси обслуговування; створювати національні та міжнародні зв’язки через глобалізацію світового господарства. Розвиток готельної та ресторанної індустрії тісно пов’язаний із пошуком нових шляхів забезпечення прогресу цієї галузі не лише у короткостроковій перспективі, а й у довгострокових періодах. Подальший розвиток вітчизняної готель-но-ресторанної індустрії передбачає аналіз, планування та прогнозування майбутньої діяльності на відповідному етапі, починаючи з аналізу внутрішнього та зовнішнього середовища, визначення загальної стратегії функціонування бізнесу з урахуванням сучасних потреб, визначаючи власні можливості, і на цій основі розробляється стратегія діяльності та розробка концепції, бізнес-планів, і нарешті, процесів реалізації проєктів удосконалення. Отже, у статті розглядається впровадження систем, які зможуть забезпечити прогрес розвитку та підвищення економічної результативності для готельно-ресторанної індустрії, їх застосування дасть змогу покращити рекреаційні ресурси та підтримати прогрес на довгостроковий період. Запропонована методика може бути використана у закладах ресторанного господарства на круїзних суднах.